Geen producten (0)
Hoe werkt de E-sigaret ?

Er zijn veel systemen in de handel en ik zal ze u allemaal besparen. U hoeft zich niet door een oerwoud heen te worstelen om het juiste voltage van een batterij te vinden, de juiste weerstand van een "coil" of een makkelijk te vullen reservoir. Ik heb alles al voor u gedaan en de (mijns inziens) best werkende en meest eenvoudige systemen vindt u hier bij Topliquid.nl

De E-sigaret werkt met een batterij die een verhittingselement in een reservoir ( dit geheel noemt men de clearomizer), gevuld met een neutrale vloeistof (PG en VG) met een smaakstof en (met of zonder) nicotine in werking zet. Deze vloeistof noemt men e-liquid. U drukt op het knopje op de batterij (aan die handeling bent u zo gewend) en er ontstaat een damp en deze damp wordt "gerookt" . Omdat dit een waterdamp is zonder schadelijke stoffen w.o. teer spreekt men van dampen in plaats van roken. Er bestaan trouwens zgn. automatische batterijen maar die raden wij af want een kleine beetje geknoeide liquid op deze batterijen maakt al dat ze onbruikbaar zijn dus deze hebben wij niet in ons assortiment.      

De E-smoker bestaat uit 2 hoofdonderdelen nl. de batterij en de clearomizer. 
BATTERIJEN  
zijn er in een uitvoering van 650 mah waarmee men, afhankelijk van het dampgedrag en de gebruikte clearomizer ca. 3- 6 uur kan dampen . Batterijen in dezelfde dikte maar langer en waarmee men tussen de oplaadbeurten langer kan dampen zijn de 900, 1100, 1300 en 2000 mah. batterijen.  Variabel Voltage batterijen zijn voor de meeste dampers de volgende stap want bij dit type kan men het voltage verhogen zodat men MEER DAMP krijgt. 

Het opladen van de batterij is eenvoudig: schroef deze los van de clearomizer, draai hem in het usb stekkertjes en plug deze in de usb poort van de computer of plug het usb stekkertje in de 220 V adaptor en laadt de batterij op via het stopcontact. Sommige batterijen dient men op te laden met een USB snoertje wat u direct in een USB poort kunt pluggen of via een 220 V adaptor in het stopcontact.

Batterijen dienen eerst GEACTIVEERD TE WORDEN door 3 of 5x snel achter elkaar op het knopje te drukken; daarna kunnen ze gebruikt worden. Op deze wijze kunnen ze ook gedeactiveerd worden. Sommige mensen vinden dit prettig als ze hun e-smoker in hun broekzak meenemen.Voor het opladen van de batterij maakt het niet uit of ze geactiveerd of niet geactiveerd zijn.

Batterijen hebben niet het eeuwige leven en u zult deze van tijd tot tijd moeten vervangen.

Er bestaat GEEN e-smoker waarmee men voor "altijd" klaar is ! Met batterijen is het hetzelfde verhaal als met alle dingen in dit leven:MERKBATTERIJEN  (INNOKIN, ASPIRE e.d) presteren beter en hebben een langere levensduur! Ook onze eigen Topliquid batterijen zijn van exelente kwaliteit.

Er bestaan veel kopieën van de merkbatterijn die er EXACT hetzelfde uitzien als de originele ..... maar bij ons heeft u de GARANTIE dat u ontvangt wat de naam aangeeft !

KOSTENPLAATJE DAMPEN BETREFFENDE BATTERIJEN:  gaat u er maar van uit dat men afhankelijk van zijn of haar dampgedrag 4-6 batterijen per jaar nodig heeft; dus kosten per dag aan batterijen slechts ca. 20-30 eurocent 

CLEAROMIZERS:

De clearomizer is dus het tankje dat u (heel makkelijk) met de e-liquid gewoon vanuit het flesje vult. In de clearomizer zit de coil/verwarmingselement .Wij hebben diverse clearomizers die elke toets van kritiek kunnen doorstaan en die door mij persoonlijk ook gebruikt worden. Googled u maar even op de namen en zoek naar reviews van clearomizers van het merk , Innokin Iclear  , CE 5+ , Kanger, Justfog, MT3 en Aspire.  Het is wellicht prettig om te weten dat ALLE clearomizers die aangeboden wordt op topliquid.nl passen op iedere standaard batterij met EGO/EVOD en 510 aansluiting

TECHNOLOGIE GAAT VERDER dus u zult ervaren dat sommige clearomizers het veld moeten ruimen voor modernere en verbeterde versies ! 

CE5 Easy: eenvoudige clearomizers van het zgn. "semi disposable"type. Deze clearomizer heeft geen coils zoals het verouderde CE4 model maar het absorptiemateriaal en de verdamper zitten in het centrale buisje. De clearomizers zijn verkrijgbaar in diverse transparente kleuren.Deze clearomizer gebruikt u 1-2 weken en als hij minder gaat presteren draait men eenvoudig een nieuwe op de batterij. Deze clearomizer heeft een medium "draw"  Het mondstukje is te vervangen door andere kunststof of rvs exemplaren

MT 3: ook wel (mini) Evod genoemd. Dit is een kleine ongecompliceerde en voordelige clearomizer met een bottomcoil dus vullen vanaf de onderzijde. De coils zijn in een single uitvoering en zeer voordelig in aanschaf indien zij vervangen moeten worden. De MT3 heeft een metalen huisje met een vensterglas waardoor u het niveau van de e-liquid kunt zien. De MT3 heeft een medium "draw". Het mondstukje is vast verbonden aan het tankgedeelte.

H2: nog niet zo heel lang op de "markt". Dit is een lichtgewicht bottomcoilclearomizer; geheel vervaardigd van gekleurd kunststof en de tank en het mondstukje bestaat uit één naadloos geheel. Deze clearomizer heeft een iets grotere inhoud dan de CE5 en de MT3 en ook de "draw"is afwijkend nl. iets lichter. Ook van deze clearomizer zijn de vervangbare coils zeer voordelig want het zijn single coils.

Innokin: A-merk clearomizers allen voorzien van Dual Coils: de Iclear 16 is de kleinste en heeft het populaire torpedomodel. Dit is een zng. topcoil clearomizer die u van bovenaf vult. Uiteraard zijn de coils te vervangen indien de clearomizer minder gaat presteren. De Iclear 16 staat al vanaf de start van de shop op nummer 1 als voordelige en zeer goed presterende clearomizer. De mondstukjes zijn te vervangen door andere kunststof of rvs exemplaren. In de hogere prijsklasse vindt u o.a.  de Iclear 30 series en de nieuwe Gladius. Deze hebben allemaal een lichtere draw en de mondstukjes zijn eveneens te vervangen. De Gladius is gemaakt van Pyrex glas en heeft een regelbare luchttoevoer zodat deze ( vooral in combinatie met een VV batterij een fantastisch dampgenot verstrekt) 

Aspire: De Aspire clearomizers zijn gemaakt door Eigate, een vooraanslaand fabrikant die ook de EOS en Aspire powerbatterijen maakt. De Aspire clearomizers zijn zeer mooi en degelijk gebouwd en zijn allen bottomcoil clearomizers. Wij leveren het populaire torpedomodel in zwart en rvs die een vensterglas hebben waardoor u het niveau van de liquid in het tankje kunt zien en het cilindrische model in zwart en in een bijzondere "rainbow" kleur. De beste clearomizer die op dit moment verkrijgbaar is ook een Aspire nl. de "Mini Nautilus" . De Aspire clearomizers passen uiteraard op alle Ego/Evod batterijen maar komen het beste tot hun recht op de Aspire Carbon Fibre batterijen . 

KANGER: een A-merk wat iedere damper wel kent. In het algemeen hebben de Kanger clearomizers een lichtere "draw" dan de Aspires. Binnen het Kanger merk kunt u kiezen uit de Evod 2, T3 D, (mini) Protank en de Emow. Stuk voor stuk fantastische clearomizers met dual bottomcoils. De Emow is standaard voorzien  met een luchtregelingsbottom. Van alle Kangers kan men het standaard mondstukje verwisselen voor een ander exemplaar met een 510 aansluiting.

JUSTFOG: Koreaanse topkwaliteit in de topcoilclearomizers ( dus gewoon vullen vanaf de bovenzijde) : het mondstukje is plat maar is afneembaar en desgewenst verwisselbaar met een willekeurig 510 kunststof of rvs exemplaar. Deze clearomizer geeft een fantastische smaakoverdracht + dampontwikkeling en is een schoolvoorbeeld van doorontwikkeling van de ( eigenlijk ten dode opgeschreven) topcoilclearomizers ! Toen ik hem teste dacht ik " wowwwwww waar was jij toen ik begon met dampen ? "  AVeel mensen  houden van een iets zwaardere draw en voor hen is de Justfog echt "the way to go " ! De Justfog past op alle batterijen maar de fabrikant heeft een zeer mooie Justfog batterij ontwikkeld, in hoogglans zwart en verkrijgbaar in 650 en 900 mah. 

Men zal met enige regelmaat de complete clearomizer of de coils van uw clearomizer moeten vervangen. De kosten hiervan komen u op slechts ca. 30-50 eurocent per dag 

KLIK HIER VOOR MEER UITLEG OVER DE CLEAROMIZERS

 

Werkt de E-smoker niet ? KLIK HIER VOOR DE OPLOSSING 

E-LIQUD: 

Deze vloeistof heeft men uiteraard ook nodig om te gaan e-smoken. Wij hebben diverse smaken tabak en menthol, dranksmaken, fruitsmaken en candysmaken van het merk Topliquid en hebben een verhouding PG/VG van 50-45 % . Over smaak valt niet te twisten; 10 tegen 1 dat uw klanten toen zij begonnen met roken ook diverse merken hebben gerookt voordat zij hun "vaste merk"hadden gevonden. En....zo is het idem met het dampen.

Wij zijn de VOORDELIGSTE e-liquid leverancier in Nederland en de prijs van onze liquids ligt 50-100 % lager dan vergelijkbare e-liquids.

 BELANGRIJK: voor de E-liquids van Topliquids zijn NEDERLANDSE VEILIGHEIDSBLADEN afgegeven !  De flacons hebben een inhoud van 10 ml. wat vergelijkbaar is met ca. 80 analoge sigaretten. Voor mensen met een  allergie voor Propyleenglycol dan is het dampen van een e-liquid met een PG/VG samenstelling niet weggelegd .

Bij de starterkits zitten GEEN STANDAARD E-LIQUIDS  meer omdat de smaken van alle dampers zo uiteenlopen dat ik het verstandiger acht dat uw klant zelf een keuze maakt uit het assortiment . De ervaring leert dat men het beste met een nicotinegehalte van 12 mg. of 6 mg.  kan beginnen of men moet een roker zijn van zware tabak; in dat geval kunt u het beste adviseren om voor liquid met 18 mg. nicotine te kiezen  Het is een kwestie van uitproberen welke smaak men het meest lekker vindt.  Het assortiment van Topliquid.nl is zodanig samengesteld dat uw klant altijd zijn of haar favoriete smaakje kan vinden. En als men dit wenst kanmen zelfs het  nicotinegehalte naar beneden brengen van 18 naar 12, 6 en zelfs naar 0 mg. Echter één advies voor uw klanten : laat men dit trapsgewijs doen of het moet zo zijn dat men een nicotinegehalte al direct al als te zwaar ervaart (  hoofdpijn )  in dat geval kunt beter adviseren om  direct voor een lager nicotinegehalte kiezen.

 KOSTENPLAATJE DAMPEN  E-LIQUIDS: afhankelijk van uw gebruik : 0,30-1,00 per dag

LET OP

Nicotine is schadelijk voor de  bloeddruk, hart en bloedvaten en heeft een verslavende werking.. E-Vloeistof met nicotine mag niet verkocht worden aan personen  onder de 18 jaar, zwangere of borstvoedende vrouwen, niet-rokers en personen met hart- en vaatziekten. Bewaar de vloeistof buiten het bereik van kinderen. Er zijn mensen met een allergie voor Propyleenglycol en/of Damascenone.  

Startersets en Onderdelen

U kunt kiezen uit diverse  starterkits of u kunt de kits zelf samenstellen uit losse componenten.  LET OP: als uw klant  een starterkit aanschaft en hij of zij wil een andere clearomizers proberen dan is dat geen enkel probleem; ALLE CLEAROMIZERS verkrijgbaar in de shop pasen op ALLE STANDAARD BATTERIJEN.

Naast het feit dat het Dampen ontzettend veel geld bespaart is nu EINDELIJK door de EU toegegeven n.a.v. de diverse onderzoeksrapporten ( de meest recente door de Bibra) dat het Dampen 95 % minder schadelijk is voor uw gezondheid dan het ouderwetse roken dus ik hoop OOK U te mogen verwelkomen in DE WERELD VAN DE E-SMOKERS en natuurlijk bij één van de oudste maar zich steeds vernieuwende leverancier: Topliquid.nl

groetjes van mij en goede zaken toegewenst !

Roel

 

 

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken . Door op Ja te klikken, geeft u toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.